توهین به اعتقادات(رابطه ی نزول باران با گناه)
بخش فارسی شبکه صدای آمریکا، در برنامه آنتن (On ten) به مسئلهای پرداخت که این سالها تبدیل به یکی از مسائل حیاتی کشور شده است.
برنامه آنتن که سعی دارد در قالب طنز، مسائل مختلف درون نظام جمهوری اسلامی را مورد انتقاد قرار دهد گاه تا جایی پیش میرود که هیچ خط قرمزی - از دینی و مذهبی گرفته تا انسانی - را برنتافته و هر چیزی که در ایران برای سازندگان این برنامه عجیب است یا سواد لازم برای درک آن را ندارند، به تمسخر میگیرند.
چند شب قبل، برنامه «آنتن» صدای آمریکا، به سراغ مسئله خشکسالی رفت و آن را دستمایۀ توهین به مقدسات اسلامی و اعتقادات مردم ایران قرار داد.
باران چه دخلی به گناه دارد؟!
این برنامه با پخش قطعهای کوتاه از یکی از سخنرانیهای حسن عباسی درباره وجود گناه در جامعه و ارتباط آن با مسئله خشکسالی، این ارتباط را مسخره کرده و در پاسخ به آن، محله چراغ قرمز در آمستردام هلند (شهری که خیابانهایی از آب دارد) و ونیز را که محل خرید و فروش بردههای جنسی هستند مثال میزند و از آنجا که حسن عباسی میگوید چارۀ خشکسالی دعای باران و نماز استسقاء است، میگوید ایران باید تعدادی از فواحش ونیز و آمستردام را برای نزول باران به ایران ببرد.
حسن عباسی در قطعهای که صدای آمریکا انتخاب کرده میگوید: «آب تمام سدهای کشور کم شده، یک دلیل اصلی بیشتر ندارد. معصیت زیاد است…. مگر اینکه دوباره بزرگان اهل اخلاق رو صدا کنند تا در بیابانها نماز استسقاء بخوانند؛ خدا به این بزرگان رحم کند و دوباره سدهای ما پرآب بشود.»
نزول باران به دست خدا است
پیش از پاسخ گفتن به این مسئله این نکته را خاطرنشان میکنیم که غرض از عنوان این مسئله نه پاسخ دادن به برنامه آنتن که روشن کردن ارتباط میان نعمت و گناه است:
- نزول باران فقط به دست خدا است:
1. وَ أرْسَلْنَا الرِّيَاحَ لَوَاقِحَ فَأنزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأسْقَيْنَاكُمُوهُ وَ مَا أنتُمْ لَهُ بخَازِنِين (حجر/ 22). و ما بادهاى آبستنكننده را فرستاديم، و از آسمان آبى نازل كرديم و شما را بدان سيراب ساختيم و شما را نرسد كه خازنان آن باشيد.
2. أفَرَأَیتُم المآءَ الَّذی تَشرَبُونَ * ءَأنتُم أنزَلتُمُوه مِنَ المُزنِ أم نَحنُ المُنزِلُونَ (واقعه/ 68 و 69). آيا آبى را كه مىنوشيد ديدهايد؟ آيا شما آن را از ابر فرو مىفرستيد يا ما آن را نازل میکنیم؟
3. هُوَ الَّذی أنزَل مِنَ السّمآء مآءً لکم (نحل/ 10). فقط خدا است که آب را از آسمان فرومیفرستد
- خداوند میفرماید گناهان مردم، سبب کاهش نعمتها یا نابودی آن میشود، از جمله باران:
خداوند در سوره نوح در بیان ارتباط میان استغفار و نعمت باران میفرماید:
فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا * يُرْسِلِ السَّمَاء عَلَيْكُم مِّدْرَارًا *
و گفتم از پروردگارتان آمرزش بخواهيد كه او همواره آمرزنده است [تا] بر شما از آسمان باران پى در پى فرستد (نوح/ 10 و 11)
و در سوره اعراف نیز رابطه میان ایمان و تقوا و فوران نعمت از آسمان و زمین را اینگونه بیان میکند:
وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى آمَنُواْ وَاتَّقَواْ لَفَتَحْنَا عَلَيْهِم بَرَكَاتٍ مِّنَ السَّمَاءِ وَالأَرْضِ وَلَكِن كَذَّبُواْ فَأَخَذْنَاهُم بِمَا كَانُواْ يَكْسِبُونَ
و اگر مردم شهرها ايمان آورده و به تقوا گراييده بودند قطعا بركاتى از آسمان و زمین برايشان میگشوديم ولى تكذيب كردند پس به [كيفر] دستاوردشان [گريبان] آنان را گرفتيم (اعراف/ 96)
همچنین در سوره انعام فرموده است:
أَلَمْ يَرَوْاْ كَمْ أَهْلَكْنَا مِن قَبْلِهِم مِّن قَرْنٍ مَّكَّنَّاهُمْ فِي الأَرْضِ مَا لَمْ نُمَكِّن لَّكُمْ وَأَرْسَلْنَا السَّمَاء عَلَيْهِم مِّدْرَارًا وَجَعَلْنَا الأَنْهَارَ تَجْرِي مِن تَحْتِهِمْ فَأَهْلَكْنَاهُم بِذُنُوبِهِمْ وَأَنْشَأْنَا مِن بَعْدِهِمْ قَرْنًا آخَرِينَ (6) … قُلْ سِيرُواْ فِي الأَرْضِ ثُمَّ انظُرُواْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ (11)
آيا نديدهاند كه پيش از آنان چه بسيار امتها را هلاك كرديم [امتهايى كه] در زمین به آنان امكاناتى داديم كه براى شما آن امكانات را فراهم نكردهايم و [بارانهاى] آسمان را پى در پى بر آنان فرو فرستاديم و رودبارها از زير [شهرهاى] آنان روان ساختيم پس ايشان را به [سزاى] گناهانشان هلاك كرديم و پس از آنان نسلهاى ديگرى پديد آورديم (6) … بگو در زمین بگرديد آنگاه بنگريد كه فرجام تكذيبكنندگان چگونه بوده است (انعام/ 11)
گذشته از آیات قرآن که خود به تنهایی برای هر سوالی و هر شبههای کافیست، سندی هم از «تورات» میآوریم که نشان دهد رابطه گناه و نعمت حتی در تورات تحریفشده توسط یهودیان نیز وجود دارد:
خداوند از طریق حضرت موسی(ع) به یهودیان تحذیر داده است که اگر به راه خداوند نروند به بیماریها و بلاهای مختلف دچار خواهند شد از جمله اینکه نه چیزی از آسمان میبارد و نه چیزی از زمین میروید و به عوض باران، گرد و غبار بر آنها نازل خواهد شد:
و خداوند تو را با سل و تب و التهاب و حرارت و شمشير و باد سَموم و يرقان خواهد زد، و تو را تعاقب خواهند نمود تا هلاك شوي * و فلك تو كه بالاي سر تو است مس خواهد شد، و زميني كه زير تو است آهن * و خداوند باران زمينت را گرد و غبار خواهد ساخت، كه از آسمان بر تو نازل شود تا هلاك شوي (سفر تثنیه 28/ 22 تا 24).
در ضمن: خداوند انسانهای صالح را دوست دارد، لذا اگر خلافى کنند، فوراً آنان را با عذاب خود مىگیرد تا متذکّر شوند،
لو تقوَّل علینا بعضَ الاقاویل لأخذنا منه بالیمین اگر پیامبر سخنى را که ما نگفته ایم به ما نسبت دهد، با قدرت او را به قهر خود مى گیریم (حاقّه 44)
همچنین اگر مؤمنین خلافى کنند، چند روزى نمى گذرد مگر آنکه گوشمالى مىشوند.امّا اگر کافران و نااهلان خلاف کنند، به آنان مهلت مىدهد و هرگاه مهلت آنها سرآمد، آنان را هلاک مىکند و اگر امیدى به اصلاحشان نباشد، خداوند حسابشان را تا قیامت به تأخیر مىاندازد و به آنان مهلت مىدهد تا پیمانه شان پر شود.
آنها که کافر شدند [و راه طغیان پیش گرفتند] تصور نکنند اگر به آنان مهلت مىدهیم، به سودشان است! ما به آنان مهلت مىدهیم فقط براى اینکه بر گناهان خود بیفزایند و براى آنها، عذاب خوارکننده است! وَ لَا یحَْسَبنََّ الَّذِینَ کَفَرُواْ أَنَّمَا نُمْلىِ لَهُمْ خَیرٌْ لّأَِنفُسِهِمْ إِنَّمَا نُمْلىِ لَهُمْ لِیزَْدَادُواْ إِثْمًا وَ لَهُمْ عَذَابٌ مُّهِین (آل عمران178)
خداوند نیز با هرکس به گونه اى رفتار مىنماید و بر اساس شفّافیّت یا تیرگى روحش، کیفر او را به تاخیر مىاندازد.
منبع:خبرنامه مجازی مشرق